Sé d’antuvi – i us aviso que potser us enfadareu amb mi pel que escric- que molts de vosaltres us frustrareu en llegir aquestes ratlles. Sé que potser generaran polèmica els mots que escriuré però necessito dir-ho per alliberar-me de tanta misèria humana.

  Estem al segle XXI. És cert que al món hi ha homes bons i homes dolents. És cert que no tots els homes bons són compensats per portar-se bé ni tots els dolents són jutjats i condemnats pel mal que han generat. I també és cert, i ho escric amb lletres de pam que SADAM HUSSEIN HA ESTAT UN HOME MOLT DOLENT!!!. Tot i que parteixo d’aquesta premisa i sabent que per culpa seva milers d’homes han mort, milers de dones han estat ultratjades, violades i malmeses, nens indefensos i pacífics per la seva pròpia naturalesa han patit pèrdues importantíssimes per culpa seva…, em pregunto…i repeteixo, tot i tot, CALIA ASSASSINAR-LO? CALIA PENJAR-LO AMB UNA CORDA? Descansaran millor els morts per la seva causa? Ens millorarà la condició humana saber que hem penjat un home? I a les famílies de les víctimes, els tornarà aquesta mort l’alegria de viure? Els tornarà aquesta mort els seus fills, marits, esposes, néts…?

  No ho sé. Francament penso que no. No hem superat “l’ull per ull i dent per dent”? Estem a favor de la pena de mort, nosaltres que ens autoanomenem homes i dones lliberals, comprensius, progressistes? Aquí només hi ha una resposta: o SÍ o NO. No s’hi valen les excepcions: en aquests casos sí i en aquests no… Si estem en contra d’Arnold Schwarzenegger perquè admet i aplica la pena de mort… Estem a favor de la pena de mort en uns casos i no en altres? No trobeu que la subjectivitat és perillosa? Per què, per uns uns són bons i pels altres aquests mateixos són dolents? I a la inversa.  No us heu plantejat mai que potser pels habitants del tercer món tots els homes i dones del primer som els màxims assassins per permetre que es morin de gana els seus avis i els seus menuts? No penseu que ens poden jutjar com a extreminadors d’animals, de pobles i de vida? I aleshores què, serà just que ens pengin d’una corda?

FORA LA PENA DE MORT EN TOTS ELS CASOS!! Anem en compte: que l’arbre no ens tapi tot el bosc!

 

Anuncis